Βρίσκεστε: Άρθρα Γενικά - ΕΚΕ Λίγο πριν τις εκλογές της ΕΚΕ

Λίγο πριν τις εκλογές της ΕΚΕ

Συνάδελφοι και φίλοι

Από τον Ιούνιο, που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του αντιπρόεδρου-επόμενου πρόεδρου της εταιρείας μας, εκτός από την κοινοποίηση των προγραμματικών μου θέσεων,1 όπου και σας ζήτησα να με ψηφίσετε, δε θεώρησα σωστό να σας ενοχλήσω με επισκέψεις σε νοσοκομεία και άλλους χώρους εργασίας, ούτε σας κάλεσα σε δεξιώσεις και γεύματα με ή χωρίς χορηγούς. Επίσης, δε ζήτησα από κανένα νέο ή παλαιό συνάδελφο και εννοείται δε «διευκόλυνα» κανένα, να εγγραφεί την τελευταία στιγμή στην ΕΚΕ για να με ψηφίσει. Ακόμα, δεν ενόχλησα τηλεφωνικά κανένα, ούτε τους πιο στενούς μου φίλους. Όλη η επικοινωνία μαζί σας αυτό το διάστημα ήταν μόνο η τακτική αδέσμευτη ενημέρωση από την ιστοσελίδα μου και από την Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση, για επίκαιρα και κρίσιμα καρδιολογικά θέματα, καθώς και η επιστημονική μου παρουσία σε συνέδρια. Δυστυχώς, το περιοδικό της εταιρείας μας, αρνήθηκε αδικαιολόγητα, αλλά όχι ανεξήγητα, να δημοσιεύσει στο τελευταίο τεύχος που λάβατε, επιστημονικό μου άρθρο, που είχε αποδεχθεί. Το επισυνάπτω για όσους δεν είχα μέχρι σήμερα την ηλεκτρονική τους διεύθυνση για να το αποστείλω.2

Επικοινωνώ μαζί σας και πάλι, μόνο για να σας στείλω ένα τελευταίο μήνυμα. Η δική μου βασική θέση, που διαφοροποιεί την υποψηφιότητά μου, είναι πως η ΕΚΕ χρειάζεται αλλαγή πορείας και όχι «συνέχεια». Η θητεία μου στο σημερινό ΔΣ, όπου με στείλατε ως πρώτο σε ψήφους μέλος, με έπεισε πως χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα με νέες ιδέες σε όλες τις θέσεις και όχι ανακύκλωση των παλαιών. Ήδη νέοι συνάδελφοι δείχνουν ενδιαφέρον σε αυτές τις εκλογές. Πιστεύω πως η εκλογή μου στην θέση του αντιπρόεδρου θα γίνει πόλος έλξης για ακόμα περισσότερους νέους υποψήφιους με νέες ιδέες για το ΔΣ της δικής μου προεδρίας.

Στο συμβούλιο της δικής μου προεδρίας δε χρειάζομαι «δικούς μου» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Χρειάζομαι μέλη του ΔΣ με δική τους άποψη και δικές τους ιδέες, που θα ενθαρρύνονται να κάνουν δικές τους προτάσεις. Οι αποφάσεις, που θα παίρνονται πάντα συλλογικά, θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα μας, χωρίς καμία αλλοίωση των πρακτικών. Σε όλες τις τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι όλων των Ομάδων Εργασίας με δικαίωμα λόγου. Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας μας. Τα αποθεματικά της θα διατεθούν για τη με κάθε τρόπο ενίσχυση των νέων καρδιολόγων και την απαλλαγή τους από κάθε οικονομική υποχρέωση και έξοδα συμμετοχής σε συνέδρια. Κάθε επίσης δυνατή διευκόλυνση στα παραπάνω πρέπει να ισχύσει και για τους ειδικευόμενους καρδιολόγους. Έξοδα πολυτελείας, δημοσίων σχέσεων προσωπικής προβολής, πολυδάπανα ταξίδια μελών του ΔΣ χωρίς σοβαρό λόγο, «τιμητικές» δεξιώσεις και γεύματα «εργασίας», θα καταργηθούν!

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των πανεπιστημιακών των κατώτερων βαθμίδων, των καρδιολόγων του ΕΣΥ, των καρδιολόγων του ιδιωτικού τομέα και των νέων καρδιολόγων. Ιδιαίτερα για τους καρδιολόγους του ιδιωτικού τομέα , που τόσο πλήττονται σήμερα από την οικονομική κρίση και που όλοι θυμούνται προεκλογικά, έκανα πρόταση και πάλεψα να περάσει στο νέο καταστατικό, να εκπροσωπούνται με μια τουλάχιστον θέση στο 9μελές ΔΣ. Αυτή μου η πρόταση όμως δεν υποστηρίχθηκε από κανένα στην Καταστατική Γενική Συνέλευση πριν ένα χρόνο. Επίσης δεν υποστηρίχθηκαν από κανένα οι προτάσεις μου για τους νέους καρδιολόγους.3 Επί εκλογής μου θα ζητήσω νέα τροποποίηση του καταστατικού με αυτές τις προτάσεις. Επίσης θα προτείνω και πάλι την κατάργηση της θέσης του απερχόμενου προέδρου, την οποία και πρώτος θα εφαρμόσω και θα αποχωρήσω στο τέλος της θητείας μου ως πρόεδρος, αφήνοντας μια θέση για ένα ακόμα νέο μέλος.

Συνάδελφοι, δε ζητώ την ψήφο σας για να εμπλουτίσω το βιογραφικό της προσωπικής μου καριέρας, γιατί ποτέ δε με ενδιέφερε αυτό. Πάντα με ενδιέφερε να υπηρετώ αξίες και όχι αξιώματα. Επίσης, σε όλη τη θητεία μου η δήλωση των οικονομικών μου συμφερόντων θα συνεχίσει να γράφει «καμία». Ζητώ να με ψηφίσετε για να υπηρετήσω από μια ισχυρότερη θέση ευθύνης εσάς και αυτά για τα οποία αγωνίζομαι τόσα χρόνια: Την αξιοπρέπεια του έλληνα καρδιολόγου στο χώρο εργασίας του και στην κοινωνία, την πραγματικά χρήσιμη και αντικειμενική «συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση» και την καλύτερη φροντίδα των ασθενών μας, στην πρόληψη και τη θεραπεία.

Ιδιαίτερη έκκληση κάνω στους 200 περίπου συναδέλφους, που γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της ΕΚΕ στη λήξη της προθεσμίας, μετά από παρότρυνση και «διευκόλυνση» της εγγραφή τους στην ΕΚΕ από άλλους. Την ίδια έκκληση κάνω και σε όσους δεχθούν οποιασδήποτε μορφής «διευκολύνσεις» σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των εκλογών. Ψηφίστε κατά συνείδηση και όχι κατά «υποχρέωση». Βρείτε άλλους τρόπους να βγάλετε την «υποχρέωση», αν φυσικά αισθάνεστε υποχρεωμένοι σε κάποιους για κάτι. Ψηφίζουμε για όλες τις θέσεις του ΔΣ της ΕΚΕ εκείνους που πιστεύουμε πως μπορούν να τη βγάλουν από το σημερινό της τέλμα!

Όπως ήδη σας έγραψα, ζητώ να με ψηφίσετε όχι γιατί συμφωνείτε με όλες τις θέσεις μου σε όλα τα θέματα που έχω εκφράσει επιστημονική άποψη ή σε εκείνα που αναφέρω παραπάνω πως πρέπει να γίνουν. Ζητώ να με ψηφίσετε για τη συνέπεια θέσεων και πράξεων και για την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αγωνιστώ, μαζί με άλλα νέα και άφθαρτα μέλη του ΔΣ, για πραγματικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΚΕ, χωρίς καμία εξάρτηση από κανένα κέντρο εξουσίας, πολιτικό, οικονομικό ή επιστημονικό.

Συνάδελφοι και φίλοι

Η λειτουργία της εταιρείας μας δε χρειάζεται «συνέχεια», αλλά αλλαγή πορείας, πάνω σε νέες αρχές και στόχους!

Μπροστά στην κάλπη είμαστε μόνο εμείς και η συνείδησή μας! Ας φύγουμε με τη ψυχή και το κεφάλι ψηλά!

Χρήστος Ντέλλος - 13 Οκτωβρίου 2016

Αναφορές:

  1. Εκλογές στην ΕΚΕ: «συνέχεια» ή αλλαγή πορείας;

  2. Πρόληψη: ευρωπαϊκές οδηγίες και ελληνική πραγματικότητα

  3. Καταστατικό της ΕΚΕ: τι να αλλάξουμε;


Μοιράσου το!

Εκτύπωση PDF

Copyright © Χρήστος Ντέλλος 2023

Development by Dr.Graphics

Πολιτική Απορρήτου