Βρίσκεστε: Άρθρα Γενικά - ΕΚΕ Εκλογές στην ΕΚΕ: ανανέωση και όχι ανακύκλωση!

Εκλογές στην ΕΚΕ: ανανέωση και όχι ανακύκλωση!

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, μέλη της ΕΚΕ
 

Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ). Η επιστημονική μας εταιρεία είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ιατρική εταιρεία ειδικότητας στη χώρα, με 2.5 χιλιάδες μέλη. Αυτή την περίοδο, με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται, ο ρόλος των ιατρικών εταιρειών ειδικότητας αναβαθμίζεται, ενώ τα καταστατικά και ο τρόπος λειτουργίας τους αλλάζουν. Αυτή η αναβάθμιση του ρόλου όλων των ιατρικών εταιρειών «κορμού» ήταν βασικό τους αίτημα, ώστε να έχουν πρωτεύοντα ρόλο σε εκπαιδευτικά θέματα, όπως η λήψη ειδικότητας και εξειδίκευσης, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας των μελών τους και τη δημόσια υγεία. Οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες επομένως του νέου ΔΣ της εταιρείας μας αυξάνουν.
 

Έχω αναπτύξει σε προηγούμενα άρθρα μου τις σοβαρές παθογένειες στη λειτουργία του ΔΣ της ΕΚΕ και κυρίως τη βαθειά ριζωμένη νοοτροπία άλλων εποχών. Χρειάζονται επειγόντως νέα πρόσωπα με νέες ιδέες που θα στελεχώσουν το επόμενο ΔΣ και όχι ανακύκλωση ακόμα μια φορά των παλαιών προσώπων και ιδεών. Κάθε θέση στο ΔΣ είναι σημαντική και καίρια! Από κάθε θέση στο ΔΣ μπορεί ένα μέλος του να κάνει έργο. Αρκεί να ασκεί όλες του τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα. Οι τέσσερεις Σύμβουλοι να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να παράγουν έργο, να φέρνουν προτάσεις και να ψηφίζουν ελεύθερα. Ο Ταμίας να ασκεί πλήρως την οικονομική εποπτεία και διαχείριση και ο Γραμματέας να ασκεί τα καθήκοντά του, μη επιτρέποντας παρεμβάσεις στα πρακτικά. Κανένας στο συμβούλιο δεν πρέπει να είναι διακοσμητικό στοιχείο ή στήριγμα σε αυθαιρεσίες του «Προεδρείου».
 

Δημιουργήστε συνάδελφοι ένα ρεύμα ανανέωσης της εταιρείας μας, καταθέστε υποψηφιότητα όσοι έχετε νέες ιδέες και επιρροή. Είστε πάρα πολλοί οι άξιοι για μέλη του ΔΣ, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα! Δε χρειάζεται κανείς να έχει «πλάτες» ή «στηρίγματα» για να κατέβει στις εκλογές της ΕΚΕ! Αρκεί να έχει κύρος και αναγνώριση στους συναδέλφους. Δε χρειάζεται να πάρει την άδεια ή την «ευλογία» κανενός! Προσωπικά δεν έκανα καμιά «συνεννόηση» με κανένα στις προηγούμενες εκλογές που με εκλέξατε πρώτο σε ψήφους στο ΔΣ.
 

Στις εκλογές πρέπει να ψηφίσουν όλοι! Έδωσα μάχη στο ΔΣ για να περάσει η απόφαση για την μείωση κατά 50% της συνδρομής των μελών, που πέρα από τη σημασία της σε περίοδο οικονομικής κρίσης, θα συμβάλει στην αποτροπή του απαράδεκτου φαινομένου, ντροπή για όλους μας, της εξαγοράς ψήφων. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή και να καταγγείλουμε κάθε είδους προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων!
 

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, πολλοί συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα μου ζητούν επίμονα να υποβάλλω υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου-επομένου προέδρου και τους ευχαριστώ για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη τους. Είχα γράψει πως προτίθεμαι να μην είμαι υποψήφιος για αυτή τη θέση σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψω απαράδεκτες ενέργειες, όπως εκείνη της ανάληψης των εκπαιδευτικών και οικονομικών αρμοδιοτήτων του επόμενου συμβουλίου από το παρόν. Τελικά αυτό ερμηνεύθηκε από το «προεδρείο» ως αδυναμία και όχι μόνο συνεχίζει την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοφανούς ενέργειας, αλλά προχωρεί στη λήψη και άλλων αποφάσεων με συνοπτικές και παράτυπες διαδικασίες.
 

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου-επομένου προέδρου στις εκλογές του Οκτωβρίου. Εσείς θα κρίνετε αν η μέχρι τώρα δράση μου στο ΔΣ της ΕΚΕ και η γενικότερη πορεία μου αξίζει την ψήφο σας. Από τη μεριά μου υπόσχομαι να κάνω και από αυτή τη θέση κάθε προσπάθεια για την τόσο αναγκαία ανανέωση της ΕΚΕ σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την ελληνική κοινωνία και για τα μέλη της εταιρείας μας. Σύντομα θα σας στείλω τις αναλυτικές προγραμματικές μου θέσεις. Από εσάς περιμένω την ενεργό συμμετοχή σας στις τόσο σημαντικές επόμενες εκλογές, για μια ανανεωμένη και όχι ανακυκλωμένη ΕΚΕ!


Χρήστος Ντέλλος                                      Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016Μοιράσου το!

Εκτύπωση PDF

Copyright © Χρήστος Ντέλλος 2023

Development by Dr.Graphics

Πολιτική Απορρήτου